Mikolas Josef voor Tsjechië in 2018 met “Lie To Me”.

Tsjechië stuurt dit jaar Mikolas Josef naar het Eurovisiesongfestival 2018. Hij won de online finale met het nummer “Lie To Me” ten nadele van vijf andere kandidaten. Als een verrassing komt het echter niet.

Dit jaar werd voor het eerst sinds 2008 een nationale finale georganiseerd in Tsjechië. Eentje die niet op televisie kwam, maar volledig online afspeelde. Een internationale tienkoppig panel van oud-kandidaten koos samen met het Tsjechische volk wie het land zou gaan vertegenwoordigen. Het publiek kon stemmen via de Eurovision App. Vorige week raakte al bekend dat het internationale panel de meeste punten gaf aan Mikolas Josef.

Vanavond werd tijdens het televisiejournaal van ČT, Události, de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt. En dat is dezelfde winnaar als bij de internationale jury: Mikolas Josef. Hij haalde dus voldoende stemmen van de kijkers om kandidaat te worden voor het land. Ook via YouTube werd er een ludieke aankondiging verspreid:

De zes kandidaten waren=

Debbi – High on Love
Doctor Victor – Stand Up
Eddie Stoilow – We Rule This World
Eva Burešová – Fly
Mikolas Josef – Lie to Me
Pavel Callta – Never Forget

De 22-Mikolas Josef begon zeven jaar geleden als model in de nationale en internationale industrie. In 2015 zei hij die wereld vaarwel wegens de wanpraktijken in deze industrie. Hij richtte zich op een zangcarrière en bracht datzelfde najaar “Hands Bloody” uit als debuutsingle. Zijn laatste single “Lie To Me” werd in november uitgebracht en werd meteen als een potentiële inzending voor Tsjechië gebombardeerd door de fans. Vandaag is het nummer dat ook geworden.

Tsjechië zal in Lissabon deelnemen aan de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018. Dat is vandaag bepaald tijdens de loting in het stadhuis van de Portugese hoofdstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.