Vorige week onthulde zangeres Julia Samoylova dat ze namens Rusland naar het Eurovisiesongfestival zou gaan. De omroep bevestigde dat niet, tot vandaag. Ze melden dat aan een groot Russisch persagentschap.

Het persbureau RIA Novosti, het staatspersagentschap van Rusland, schreef het nieuws vanochtend op zijn website. Die kregen zelf bevestiging van C1R, die dit jaar instaan voor de Russische deelname op het Eurovisiesongfestival 2018. Ook de EBU schrijft dit op de website van het Eurovisiesongfestival.

Zoals we in maart vorig jaar lieten weten, toen Julia werd weerhouden om deel te nemen, zou ze onze kandidaat op het festival worden. Was het niet in 2017, dan zou het wel in 2018 worden. We kunnen bevestigen dat de voorbereidingen zijn begonnen.

Twee nummers zouden volgens onbevestigde bronnen geschreven zijn. Wanneer het geselecteerde nummer zal worden voorgesteld is nog niet bekend.

“Julia Samoylova voor Rusland naar Lissabon”

In 2016 deed Rusland voor de laatste keer officieel mee aan het Eurovisiesongfestival. Toen won Sergey Lazarev de televoting met “You Are The Only One”, maar eindigde met evenveel punten als Laura Tesoro vijfde bij de vakjury. Gecombineerd eindigde hij derde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.