Het Londense bedrijf 1in360 heeft meer details vrijgegeven over de nationale voorrondes van San Marino. Opvallend: quasi niets zal in de Italiaanse enclave worden georganiseerd.

Eind december raakte bekend wie de elf kandidaten zijn van 1in360, dat door een gelijknamig Brits bedrijf zal worden georganiseerd. Vanavond kwam het bedrijf met meer informatie naar buiten.

Er zullen twee voorrondes komen op vrijdag 9 en 16 februari. Deze zijn op voorhand opgenomen. Op zaterdag 3 maart is er de finale van de selectie. Iedere artiest heeft twee originele nummers, die werden geschreven tijdens een soort van bootcamp. Tijdens de twee eerste shows brengen de artiesten akoestische versies van hun nummers. Na de tweede show kiest een jury één van de twee liedjes die tijdens de finale zal gebracht worden met een volledige act.

Voor 23 februari zijn die nummers beschikbaar voor download. Dan gaat ook de stemming open. Ook een driekoppige jury zal meestemmen. Opvallend: de stemming zal betalend zijn. Dat is niet geheel abnormaal bij televoting, maar het is een eerste keer dat dit ook bij een online voting zal gebeuren. Ook werd men bij gradaties: hoe hoger het aantal stemmen, hoe groter dit ook in het eindtotaal zal tellen. Daarbij gebruikt men volgende schaal:

Minder dan 50.000 stemmen: 10% van de stemmen
50.000 – 100.000 stemmen: 20% van de stemmen
100.000 – 200.000 stemmen: 30% van de stemmen
200.000 – 250.000 stemmen: 40% van de stemmen
Meer dan 250.000 stemmen: 50% van de stemmen

De nummers werden opgenomen in het Oostenrijkse Wenen, de twee voorrondes in het Slowaakse Bratislava en het bedrijf is gevestigd in Londen. In San Marino neemt men dus niets op.

Vorig jaar was de maat vol voor de San Marinese televisie, na een laatste plaats voor lokale superster Valentina Monetta, die samen met de Amerikaan Jimmie Wilson laatste eindigde in de halve finale met “Spirit For The Night”. Daarmee gaf de omroep de hele selectie uit handen aan 1in360.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.