Het Eurovisiesongfestival heeft vandaag één van zijn legendes verloren. France Gall is niet meer. Ze stierf op 70-jarige leeftijd in een voorstad van Parijs.

France Gall, artiestennaam van Isabelle Gall, werd geboren op 9 oktober 1947. Ze was razend popualair in de tweede helft van vorige eeuw in Frankrijk en ver daarbuiten. Haar grote doorbraak kwam er in 1965, toen ze het Eurovisiesongfestival won in Napels met “Poupée de cire, poupée de son“, al jaar en dag een iconische inzending van de competitie.

Na het festival bleven de hits komen. De bekendsten zijn “Il jouait du piano debout” uit 1980 en “Ella elle l’a”. In 1992 stierf haar echtgenoot Michel Berger na een hartaanval en vijf jaar later liet ook dochter Pauline het leven. Iets wat ze nooit echt te boven kwam en zich grotendeels terugtrok uit het publieke leven. Ze trok naar Senegal en trad sporadisch nog eens op.

France Gall sukkelde met haar gezondheid de laatste jaren. Ze had longkanker en eind vorig jaar werd ze opgenomen in een ziekenhuis te Neuilly-sur-SeineI. Daar stierf ze vandaag aan de gevolgen van een longinfectie. Ze is zeventig jaar geworden.

Embed from Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.