Spaanse finale op maandag 29 januari.

De Spaanse openbare omroep TVE heeft een datum geprikt voor de nationale finale voor het Eurovisiesongfestival 2018: maandag 29 januari aanstaande.

Er komen nog twee reguliere ‘gala’s’ tijdens Operación Triunfo, een razend populaire castingshow op TVE. Op 29 januari, één week voor de finale, zal er een “Gala Eurovisión”. De vijf kandidaten die dan nog over zullen zijn vechten dan voor het ticket richting Lissabon. Eén week later is er dan de reguliere finale van de competitie.

Op dit moment zijn Agoney Hernández, Aitana Ocaña, Alfred García, Amaia Romero, Ana Guerra, Míriam Rodríguez en Roi Méndez nog in de competitie. Twee kandidaten zullen nog afvallen voor 29 januari.

Op 22 januari zijn de vijf kandidaten bekend. Een dag later, op 23 januari, zal de omroep de liedjes beschikbaar stellen via zijn website. Gedurende de hele week kan online worden gevolgd hoe de kandidaten zich voorbereiden, aangezien ze zitten opgesloten in een soort van Big Brother-huis.

Vorig jaar eindigde Spanje allerlaatste tijdens de grote finale van het Eurovisiesongfestival 2017. Manel Navarra kon niet overtuigen met “Do It For Your Lover”. Het was de vijfde keer dat Spanje laatste werd. Ook in 1962, 1965, 1983 en 1999 namen de Spanjaarden de rode lantaarn mee naar huis.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.