Spanje stuurt Alfred & Amaia naar Lissabon met “Tu Canción”.

De ellenlange Spaanse nationale finale is gewonnen door Alfred & Amaia. Met het nummer “Tu Canción gaan ze naar het Eurovisiesongfestival 2018 in buurland Portugal.

Negen mogelijkheden waren er in de running. Nadat de vijf solisten, drie duo’s en vijf finalisten samen de nummers hadden gebracht werd dat aantal teruggebracht tot drie. “Arde” van Aitana Ocaña, “Lo Malo” van Aitana & Ana Guerra en “Tu Canción” van Alfred & Amaia waren nog in de running tijdens de superfinale. Deze drie nummers hadden in de eerste ronde 72% samen van de stemmen.

Waar vorig jaar er zo’n 12.000 stemmen werden uitgebracht tijdens de nationale finale, werden er dit jaar bijna één miljoen stemmen uitgebracht. De competitie is dan ook zeer populair in Spanje. Volgende week is er trouwens nog een uitzending. Dan volgt de reguliere finale van Operación Triunfo. Tijdens de superfinale van deze Songfestivaluitzending trokken Alfred & Amaia uiteindelijk aan het langste eind.

Uitslag superfinale Spanje
01. Alfred & Amaia – Tu Canción (43%)
02. Aitana Ocaña – Arde (31%)
03. Aitana & Ana Guerra – Lo Malo (26%)

Uitslag eerste ronde
04. Miriam Rodríguez – Lejos De Tu Piel
05. Agoney & Miriam – Mágia
06. Ana Guerra – El Remedio
07. Amaia Romero – Al Cantar
08. Alfred García – Que Nos Sigan Las Luces
09. Aitana, Alfred, Amaia, Ana Guerra & Miriam – Camina

Alfred García (20 uit Barcelona) en Amaia Romero (19 uit Pamplona) werden vorige week dinsdag door de academie van Operación Triunfo samengebracht als duo om “Tu Canción” te brengen. De twee kennen een sprookjesachtig verloop in de competitie, want ze werden in de academie zelf (een soort van Big Brother-huis) een koppel.

“Tu canción” is geschreven door Raúl Gómez en Sylvia Santoro. Spanje komt meteen uit in de grote finale van het Eurovisiesongfestival 2018. Het moet niet meedoen aan de halve finales omwille van zijn aandeel in de Big Five.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.