De Deense omroep DR heeft vanochtend de tien kandidaten van Dansk Melodi Grand Prix bekendgemaakt. Binnen een kleine drie weken is de finale in Aalborg.

Enkele veranderingen werden al eerder aangekondigd. Zo lopen de inschrijvingen nu een heel jaar door en kunnen geïnteresseerden op dit moment liedjes voor 2019 naar de omroepen. De kandidaten van 2018 zijn vandaag aangekondigd tijdens een persconferentie, waar onder andere de burgemeester van Aalborg aanwezig was. Hij verwelkomt binnenkort het festival in zijn stad.

Kandidaten Denemarken
Albin Fredy – Music For The Road Anna Ritsmar – Starlight
Carlsen – Standing Up For Love
Ditte Marie – Riot
Kary – Signals
Lasse Meling – Unfound
Rasmussen – Higher Ground
Rikke Garner – Holder Fast I Ingenting
Sandra – Angels To My Battlefield
Sannie – Boys And Girls

Hoe de nummers klinken weten we pas enkele dagen voor de finale. Ditte Marie stond in 2012 al eens in de nationale finale, Alban Fredy een jaar later in 2013. Sannie is dan weer bekend als Whigfield, die in de jaren negentig een Europese hit had met “Saturday Night”.

De finale van Dansk Melodi Grand Prix zal op zaterdag 10 februari worden gehouden in het Gigantium in Aalborg. Johannes Nymark van Lighthouse X (2016) zal de show met Annette Heick presenteren. Dat doen ze voor het tweede jaar op rij.

Begin dit decennium kon Denemarken een succesreeks afwerken met vier top 10-plekken op vijf en een overwinning. Na 2014 liep het terug wat stroef. Vorig jaar wist Denemarken nog eens de finale te halen. Anja eindigde op een twintigste plaats met het nummer “Where I Am”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.