Frankrijk kiest vanavond de vier laatste finalisten van Destination Eurovision 2018. Althans, dat doet de jury toch. Volgende week krijgt de kijker wel inspraak tijdens de finale.

Vorige week konden Emmy Liyanna, Lisandro Cruxi, Louka en Mao zich kwalificeren vanuit de eerste halve finale. Vanavond is het de beurt aan de kandidaten uit de tweede halve finale. Die werd al op 9 januari opgenomen in de tv-studio’s van Studios de France in Parijs. Enkel de finale van volgende week is wel live.

Tweede halve finale Frankrijk
Igit – Lisboa Jérusalem
Jane Constance – Un jour j’ai rêvé
June The Girl – Same
Madame Monsieur – Mercy
Max Cinnamon – Ailleurs
Nassi – Rêve de gamin Lucie – My world
Sarah Caillibot – Tu me manques
Sweem – Là-haut

Er is een Franse jury (Amir uit 2016, Isabelle Boulay en Christophe Willem) en een internationale jury (Christer Björkman uit Zweden, Nicola Caligiore uit Italië en Olga Salamakha uit Wit-Rusland) die stemt tijdens de uitzending. Ieder jurylid geeft 2, 4, 6, 8, 10 en 12 punten aan zijn of haar favorieten. De vier kandidaten met de hoogste score gaan naar de finale.

De uitzending start om 20:55 en is te volgen via France 2, TV5 Monde en Facebook Live. Rond 23:30 kennen we de finalisten. De presentatie ligt in handen van Garou.

Frankrijk eindigde twaalfde in 2017 met “Requiem” van Alma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.