Vanavond is er de tweede voorronde van A Dal 2018, de Hongaarse voorrondes voor het Eurovisiesongfestival. Van de tien kandidaten gaan er zes door.

Vorige week eindigden Zsolt Süle en Leander Kills op een gelijke eerste plaats. Vanavond doen opnieuw tien kandidaten een gooi naar zes tickets richting de halve finales, die op 10 en 17 februari zullen plaatsvinden.

Tweede halve finale Hongarije
AWS – Viszlát nyár
Gergely Dánielfy – Azt mondtad
Gábor Heincz Biga – Good Vibez
Maya’n’Peti – Nekem te
Nene zenekar – Mese a királyról
Odett – Aranyhal
Peet Project – Runaround
SavituS – Lusta lány
Viki Singh – Butterfly House
Yesyes – I Let You Run Away

Vier juryleden geven na elk nummer punten op tien, de kijker kan via een app ook stemmen en fungeert als vijfde jurylid. Die jury bestaat uit Judit Schell, Misi Mező, Károly Frenreisz en Miklós Both. Na alle nummers gaat de top 5 door naar de halve finales. De kijker kan dan nog een wildcard uitdelen aan een zesde kandidaat. De vier overige kandidaten liggen na vanavond uit de competitie.

De show start op 20:30 en is live te volgen via Duna. Rond 22:45 zijn alle resultaten binnen. Kriszta Rátonyi en Freddie, die Hongarije in 2016 vertegenwoordigde in Stockholm, presenteren het zevende seizoen.

Joci Pápai eindigde achtste in 2017 met “Origo” van Joci Pápai.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.