Vanavond is er de eerste van twee halve finales in Frankrijk. Voor het eerst sinds 2007 is er een echte nationale finale op zich in het land รฉn voor het eerst in 1981 met halve finales.

De kandidaten zingen naast hun eigen nummer ook een ander lied: een bekende cover van ongeveer รฉรฉn minuut. Afgelopen maandag werd de eerste halve finale opgenomen in de Studios de France in Parijs. Van de negen deelnemende kandidaten vanavond gaan er vier door naar de finale van zaterdag 27 januari. Die is wel live.

Eerste halve finale Frankrijk
Ehla – J’ai cru
Emmy Liyana – OK ou KO
Enรฉa – I’ll Be There
Lisandro Cuxi – Eva
Louka – Mamma Mia
Malo’ – Ciao
Masoe – Paradise
Noรฉe – L’un prรจs de l’autre
Pheno Men – Jamais sans toi

Er is een Franse jury (Amir uit 2016, Isabelle Boulay en Christophe Willem) en een internationale jury (Christer Bjรถrkman uit Zweden, Nicola Caligiore uit Italiรซ en Olga Salamakha uit Wit-Rusland) die stemt tijdens de uitzending. Ieder jurylid geeft 2, 4, 6, 8, 10 en 12 punten aan zijn of haar favorieten. De vier kandidaten met de hoogste score gaan naar de finale.

De uitzending start om 21:05 en is te volgen via France 2, TV5 Monde en Facebook Live. Rond 23:30 kennen we de finalisten. De presentatie ligt in handen van Garou.

Frankrijk eindigde twaalfde in 2017 met “Requiem” van Alma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.