Spanje kiest vanavond zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. Het heeft keuze uit negen verschillende combinaties tijdens de – zonder twijfel – nachtelijke finale.

Wie eens de trending lijst nakijkt op Twitter, merkt dat Operación Triunfo vaak terugkeert. Na dertien jaar keerde de competitie terug op TVE en staat het wekelijks garant voor minstens twee miljoen kijkers. Dat is ruim minder dan de 12 miljoen kijkers dat het tijdens zijn gloriedagen haalde, maar TVE is toch tevreden.

Vanavond doen er zes kandidaten mee: de vijf finalisten van Operación Triunfo volgende week en de verliezende kandidaat van het twaalfde gala: Agoney Hernández. Hij mag als enige geen solo nummer brengen en zal ook niet meezingen tijdens het groepslied, dat ook in de running is voor Lissabon. Naast de vijf solo’s en het groepsnummer, zijn er ook drie duo’s in de race. Daar maakt Agoney dus deel van uit.

Finale Spanje
Aitana Ocaña – Arde
Alfred García – Que Nos Sigan Las Luces
Amaia Romero – Al Cantar
Ana Guerra – El Remedio
Miriam Rodríguez – Lejos De Tu Piel
Agoney & Miriam – Mágia
Aitana & Ana Guerra – Chico Malo
Alfred & Amaia – Tu Canción
Aitana, Alfred, Amaia, Ana Guerra & Miriam – Camina

Enkel de kijkers bepalen de resultaten. De top 3 zal doorstoten naar de superfinale, waar de tellers op nul zullen worden gezet. De winnaar zal Spanje vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival 2018 tijdens de finale, aangezien het land deel uitmaakt van de Grote Vijf.

De uitzending start om 22:35 en is te volgen via TVE 1 en TVE Internacional. De gehele reeks (die zo’n tien miljoen euro kost) en dus ook dit ‘Gala Eurovisión’  zal door Roberto Leal gepresenteerd worden. De Spaanse vertegenwoordiger zal pas na één uur vannacht bekend zijn.

Spanje eindigde laatste in 2017 met “Do It For Your Lover” van Manel Navarro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.