Gisterenavond (of eerder vanochtend heel vroeg) zijn er vier finalisten gekozen voor de Spaanse nationale finale, die zal plaatsvinden tijdens de halve finale van OperaciĆ³n Triunfo.

Tijdens de halve finale, die de titel “Gala EurovisiĆ³n” zal krijgen, strijden vijf kandidaten voor het Spaanse ticket richting Lissabon. Tijdens het elfde gala van gisteren werden er al vier van de vijf kandidaten gekozen voor dat bijzondere gala: Aitana OcaƱa, Alfred GarcĆ­a, Amaia Romero en MĆ­riam RodrĆ­guez zitten al zeker in de Spaanse finale voor Lissabon.

Nominaties. Roi MƩndez werd gisteren al geƫlimineerd. Voor Agoney HernƔndez en Ana Guerra is er nog hoop, aangezien ze op de pijnbank zitten. Volgende week weten we wie van de twee nog naar de finale gaat.

Volgende week dinsdag, nadat de vijfde finalist ook bekend is gemaakt, zullen de kandidaten hun nummers kennen waar ze zullen aan deelnemen aan het “Gala EurovisiĆ³n”. In tegenstelling tot de andere shows van OperaciĆ³n Triunfo bepaald enkel de kijker wie er de uitzending wint en bijgevolg naar Lissabon gaat.

Hopelijk doet de winnende kandidaat van maandag 29 februari het dit jaar beter dan Manel Navarro vorig jaar. Die eindigde laatste tijdens de finale. Spanje staat wel zeker in de finale dankzij zijn lidmaatschap bij de Grote Vijf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.