Gisterenavond (of eerder vanochtend heel vroeg) zijn er vier finalisten gekozen voor de Spaanse nationale finale, die zal plaatsvinden tijdens de halve finale van Operación Triunfo.

Tijdens de halve finale, die de titel “Gala Eurovisión” zal krijgen, strijden vijf kandidaten voor het Spaanse ticket richting Lissabon. Tijdens het elfde gala van gisteren werden er al vier van de vijf kandidaten gekozen voor dat bijzondere gala: Aitana Ocaña, Alfred García, Amaia Romero en Míriam Rodríguez zitten al zeker in de Spaanse finale voor Lissabon.

Nominaties. Roi Méndez werd gisteren al geëlimineerd. Voor Agoney Hernández en Ana Guerra is er nog hoop, aangezien ze op de pijnbank zitten. Volgende week weten we wie van de twee nog naar de finale gaat.

Volgende week dinsdag, nadat de vijfde finalist ook bekend is gemaakt, zullen de kandidaten hun nummers kennen waar ze zullen aan deelnemen aan het “Gala Eurovisión”. In tegenstelling tot de andere shows van Operación Triunfo bepaald enkel de kijker wie er de uitzending wint en bijgevolg naar Lissabon gaat.

Hopelijk doet de winnende kandidaat van maandag 29 februari het dit jaar beter dan Manel Navarro vorig jaar. Die eindigde laatste tijdens de finale. Spanje staat wel zeker in de finale dankzij zijn lidmaatschap bij de Grote Vijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

🇵🇹 Lissabon 2018

Tags