Vier vrouwen presenteren Eurovisiesongfestival 2018.

Het Eurovisiesongfestival 2018 had al een locatie, een logo en een slogan. Vandaag kunnen we daar ook de presentatoren aan toevoegen.

Het was al enkele dagen een sterk gerucht, maar vandaag werd het officieel gemaakt. Filomena Cautela, Sílvia Alberto, Daniela Ruah en Catarina Furtado (v.l.n.r. op foto) zijn het kwartet dat het Eurovisiesongfestival 2018 aan elkaar gaan praten.

Daniela Ruah (34) is geboren in het Amerikaanse Boston. Haar ouders hebben Portugese, Marokaanse, Oekraïense én Russische roots. Op 5-jarige leeftijd trekt haar familie naar Portugal. Ze speelt als tiener rollen in locale producties. Na haar studies in Londen krijgt ze ook internationale erkenning. Sinds 2009 speelt ze de rol van Kensi Blye in twee NCIS-reeksen en Hawaii Five-0.

Catarina Furtado (45), afkomstig uit Lissabon, is al sinds de jaren negentig werkzaam bij de Portugese openbare omroep. Ze werd een populair gezicht in de Portugese media en werd vaak gevraagd voor prestigieuze projecten. Zo presenteerde ze de Portugese voorrondes van het Eurovisiesongfestival, Festival da Canção, in 2003, 2004, 2015 en 2017. Op dit moment is ze het gezicht van de locale The Voice.

Sílvia Alberto (36) is eveneens van Lissabon afkomstig. Begin deze eeuw begon haar carrière bij RTP als ze het kinderblok van de omroep mocht presenteren. Later werd ze vaak het gezicht van de grote entertainmentshows bij RTP. Ze presenteerde er lokale versies van Star Academy en Sterren Op De Dansvloer. Sinds 2008 presenteerde ze (mee) alle edities van Festival da Canção. In 2011, 2013 en 2014 was ze ook commentator voor de Portugezen.

Filomena Cautela (33) werd in 1984 geboren in Lissabon. Ze begint haar loopbaan als actrice, maar al snel kan ze ook doorbreken als presentatrice en comédienne. In 2005 werd ze VJ bij MTV Portugal en verkaste enkele jaren later naar RTP. Tegenwoordig presenteert ze haar eigen laatavondshow bij de omroep, 5 Para A Meia Noite. Vorig jaar mocht ze ook de Portugese punten doorgeven en was ze co-presentatrice bij de nationale voorrondes voor het Eurovisiesongfestival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.