Wie van de zes gaat voor Tsjechië?

Vandaag maakt de Tsjechische televisie bekend wie er namens het land naar het Eurovisiesongfestival 2018. Het hield de afgelopen maand een soort van nationale finale, maar dan online.

Gedurende twee weken in januari kon er gestemd worden op zes kandidaten. Deze stemronde werd vorige week maandag afgerond. Een dag later maakte ČT bekend wat de mening was van tien voormalige deelnemers. Hun punten telt voor vijftig procent mee in het eindresultaat, de andere helft komt van Tsjechen die gestemd hebben. Het was Mikolas Josef die de stemming had gewonnen. De rest van de ranking werd niet bekendgemaakt.

Finalisten Tsjechië
Debbi – High on Love
Doctor Victor – Stand Up
Eddie Stoilow – We Rule This World
Eva Burešová – Fly
Mikolas Josef – Lie to Me
Pavel Callta – Never Forget

Wanneer de winnaar zal worden aangekondigd is nog niet bekend. Het is de eerste keer sinds 2008 dat er een soort van nationale finale werd gehouden. Toen kwam die gewoon nog wel op de televisie. Na 2009 verdween het land vijf edities van het toneel om in 2015 terug te keren.

Tsjechië haalde in 2017 de finale niet met “My Turn” van Martina Bárta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.