Vanavond kiest Frankrijk wie er naar namens onze zuiderburen naar het Eurovisiesongfestival 2018 gaat. Destination Eurovision zal het alvast niet makkelijk krijgen als het om kijkers gaat.

De finale van Destination Eurovision staat gepland op de vooravond van de grootste visuele vernieuwing sinds 2002. Het mag dus het afscheid van het oude France 2 genoemd worden. Toch krijgt de finale flinke concurrentie, want TF1 start vanavond met een nieuw seizoen van The Voice.

Hoe dan ook: acht kandidaten strijden vanavond voor het ticket naar Lissabon. De afgelopen twee weken konden ze zich plaatsen via de halve finales en nu krijgt de kijker ook inspraak. Zij bepalen vijftig procent van de punten. De andere helft komt van tien internationale vakjury’s uit Armenië, Bulgarije, Finland, IJsland, Israël, Italië, Rusland, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Finale Frankrijk
Emmy Liyana – OK ou KO
Igit – Lisboa Jérusalem
Lisandro Cuxi – Eva
Louka – Mamma Mia
Madame Monsieur – Mercy
Malo’ – Ciao
Max Cinnamon – Ailleurs
Nassi – Rêve de gamin

Alle kandidaten gaan ook nog eens in duet met een bekende artiest of groep: Emmy Liyana gaat in duet met Slimane, Igit met Alain Souchon, Lisandro Cuxi met Nolwenn Lero, Louka met Maitre Gims, Madame Monsieur met Dadju, Malo’ met Cats on Trees, Max Cinnamon met Patrick Fiori en Nassi met de Gipsy Kings. Het duo Cats on Trees zaten in 2016 nog als coaches in The Voice Belgique en hadden toen Blanche onder haar vleugels.

Er is ook een Franse jury (Alma – die Amir vervangt – uit 2017, Isabelle Boulay en Christophe Willem), maar zij krijgen geen stemrecht vanavond. De uitzending start om 21:05 en is te volgen via France 2, TV5 Monde en Facebook Live. Rond 23:30 kennen we de allereerste finalist voor Lissabon, aangezien Frankrijk een vaste plek heeft in de finale. De presentatie ligt in handen van Garou.

Frankrijk eindigde twaalfde in 2017 met “Requiem” van Alma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.