De winnaar van de Tsjechische voorronde zal op maandag 29 januari worden aangekondigd. In tegenstelling tot wat eerst gedacht werd komt er geen nationale finale op televisie.

“Eurovision Song CZ”, zo heet de voorronde van het Eurovisiesongfestival 2018. Komende maandag maakt de omroep de zes namen bekend en kan er gestart worden met stemmen. Tot en met 22 januari kan er gestemd worden via de Eurovision Song Contest App door iedereen. Echter tellen enkel de stemmen van de Tsjechen.

Het publiek stemt samen met een internationale jury. Na afloop worden de punten van jury en kijker berekend. Ze geven allebei 8, 6, 4, 2 en 1 punt. De resultaten van de jury worden al meteen op 22 januari bekendgemaakt, terwijl de uiteindelijke winnaar pas om maandag 29 januari naar buiten zal komen. Mocht er een gelijkstand zijn, weegt de stem van de Tsjechen door.

Er komt dus geen nationale finale op televisie, maar het is wel voor de eerste keer sinds 2008 dat het publiek inspraak krijgt. Vorig jaar eindigde Martina Bárta dertiende in de halve finale met “My Turn”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Category

🇵🇹 Lissabon 2018

Tags