Wit-Rusland kiest op 16 februari… maar wie doet mee?

De Wit-Russische omroep BTRC zal op 16 februari de nationale finale voor het Eurovisiesongfestival 2018 uitzenden. Ondertussen is er grote onenigheid in het deelnemersveld en doet één kandidaat alvast niet mee.

De onenigheid ontstond toen de Oekraïense zanger Alekseev werd gekozen als één van de elf finalisten. Hij had een Russische versie van zijn inzending “Forever” al in mei laten horen tijdens een concert, iets wat tegen de regels is van het festival. Ook BTRC neemt deze regel expliciet in zijn reglement op. Zeven van de tien kandidaten hebben verzet aangetekend en één kandidaat doet al niet mee.

Het gaat over Sofi Lapina. Zij is niet te spreken over het feit dat zij wel geweigerd werd met enkele inzending omwille van deze regel. “Gravity” werd wel toegelaten en kon door de audities geraken, maar ze besloot zich toch terug te trekken. Er kan wel een kanttekening gemaakt worden: de EBU geeft soms uitzonderingen aan songs als ze bijvoorbeeld niet-commercieel zijn uitgebracht. Hoe het hier zit is niet geweten.

De finale zal dus plaatsvinden op vrijdag 16 februari en dat met tien kandidaten. De winnaar zal het land vertegenwoordigen en volgt Naviband op. Die haalden vorig jaar de finale met “Story Of My Life”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.