Alle finalisten van Operación Triunfo zijn bekend. Normaal mochten er maar vijf kandidaten meedoen, maar toch zal de verliezer van vanavond mee mogen doen… een verrassende wending!

Vier kandidaten waren al zeker van een plek in de finale: Aitana OcañaAlfred GarcíaAmaia Romero en Míriam Rodríguez. Twee kandidaten zaten nog op de pijnbank: Agoney Hernández en Ana Guerra. Wie doorgaat naar de finale is nog niet geweten, maar allebei zitten ze volgende week in de Songfestivalaflevering. De verliezer mag namelijk een duet zingen met een andere artiest,

Er zijn drie opties. De eerste optie is een solo-artiest die voor Spanje gaat. Enkel de verliezer van vanavond zal niet solo naar Lissabon kunnen gaan. De tweede optie is een duo. Er zullen drie duo’s volgende week zingen (de vijf finalisten en de verliezer van vanavond). Tevens een optie is dat ze gewoon alle zes naar Lissabon gaan. Enkele weken geleden zongen ze al eens het nummer “Camina” en dat nummer is nu ook in de race voor Lissabon.

Morgen om 14:30 zal er via de website een speciale uitzending van #OTVision (een online magazine omtrent de wedstrijd) worden uitgezonden. Dan horen de vijf finalisten welk lied ze mogen brengen, net zoals de drie duo’s. De Eurovisie-finale van Operación Triunfo is komende maandag, de echte finale van OT is één week later.

Vorig jaar eindigde Manel Navarro allerlaatste tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival 2017 met “Do It For Your Lover”. Dat veroorzaakte heel wat ophef in eigen land.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.