De Zwitserse openbare omroep SRG SSR heeft de kandidaten met bijhorende liedjes bekendgemaakt voor de nationale finale van zondag 4 februari.

De verwachtingen zijn dit jaar hoger dan anders: er werd samengewerkt met mensen van de Zweedse openbare omroep op een selectie uit te schrijven en SRF wil ook gewoon beter doen. De afgelopen vijf jaar wisten ze maar één keer de finale te halen en eindigden ze twee keer laatste in de halve finale.

Kandidaten Zwitserland
Alejandro Reyes – Compass
Angie Ott – A Thousand Times
Chiara Dubey – Secrets and Lies
Neaman – Kiss Me
Vanessa Iraci – Redlights
Zibbz – Stones

Landgenoot Jeroen Swinnen schreef mee aan het nummer van Chiara Dubey. Hij heeft al talloze nummers geschreven voor Belgische artiesten, is bandleider in het programma Liefde Voor Muziek en hulpcoach van Bart Peeters in The Voice Van Vlaanderen. Ook schreef hij mee aan “Me and my Guitar”, de Belgische inzending van Tom Dice in 2010. Glen Vella (Malta 2011) schreef mee aan het nummer van Angie Ott.

SRG SSR hoopt in deze nummers een lied met een “sterke, duidelijke en verstaanbare boodschap” te hebben. Eerst werden de nummers gekozen en dan pas werd de geschikte artiest gekozen. De afgelopen jaren was dat telkens andersom of samen.

Op zondag 4 februari kiest Zwitserland. Een internationale vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) bepalen dan wie de opvolger zal worden van Timebelle. Die eindigden vorige jaar twaalfde in de halve finale met “Apollo”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.