Na zes zaterdagen is er zonet een einde gekomen aan zevende seizoen van A Dal. De eindoverwinnaar is rockformatie AWS geworden met het nummer “Viszlát nyár”.

Dertig kandidaten begonnen aan dit zevende seizoen. Acht van hen konden het uithouden tot het einde met deze finale. Die verliep in twee rondes. Eerst mocht de vakjury vier kandidaten doorsturen naar de superfinale: AWS, Gergely Dánielfy, Viktor Király en YesYes. Daar had enkel de kijker inspraak en bie besloten om AWS naar Lissabon te sturen.

AWS komt daarmee in het rijtje van A Dal-winnaars met onder andere ByeAlex, András Kállay-Saunders en Joci Pápai. Die haalden allemaal de top tien op het internationale finale. Opvallend weetje: alle laureaten van A Dal wisten tot nu toe de finale van het Eurovisiesongfestival te halen.

Uitslag eerste ronde Hongarije
01. Gergely Dánielfy – Azt mondtad (36)
02. Viktor Király – Budapest Girl (30)
03. YesYes – I Let You Run Away (28)
04. AWS – Viszlát nyár (8)
05. Leander Kills – Nem szól harang (6)
06. Gábor Heincz Biga – Good Vibez (4)
07. Tamás Horváth – Meggyfa (0)
08. Zsolt Süle – Zöld a május (0)

“Viszlát nyár” is geschreven door Dániel Kökényes, Bence Brucker, Áron Veress, Soma Schiszler en Örs Siklósi. Dat zijn niet geheel toevallig de vijf leden van AWS. Hongarije doet in Lissabon mee aan de tweede halve finale op donderdag 10 mei 2018.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.