Na weken van geruchten is er eindelijk officieel nieuws van CyBC, de Cypriotische openbare omroep. Ze sturen intern Elina Foureira naar het Eurovisiesongfestival 2018 in Lissabon.

Al weken ging het gerucht dat Foureira naar het festival zou gaan. Ook namen zoals Helena Paparizou en Tamta passeerden de revue, maar uiteindelijk is de keuze op de 30-jarige zangeres gevallen. Al jaren zou ze naar het Eurovisiesongfestival gaan volgens de pers, zowel voor Cyprus als voor Griekenland. Donderdagavond pakte een commerciële omroep uit met het nieuws

Ze is geboren in het Albanese Fier, maar kwam op jonge leeftijd al naar Griekenland. Ze brak in 2007 door als lid van de groep Mystique. In 2009 viel de groep uit elkaar en ging ze solo verder en dat met groot succes. Ze is een vaak geziene gast op de televisie in zowel Griekenland als Cyprus. In 2015 bracht ze een vertaalde versie van “Golden Boy” uit, de Israëlische inzending van dat jaar.

Verschillende lokale media en fanclubs zoals INFE en OGAE melden ook al eerder dat het nummer “Fuego” zal heten, een etnisch lied geschreven door Alex Papaconstantinou. Ook dat werd vandaag bevestigd. Hoe het lied zal klinken is nog niet geweten.

Cyprus doet het al drie jaar goed naar eigen normen. Hoge ogen gooien doen ze dan wel niet, maar ze weten toch al drie jaar op rij de finale te halen. Vorig jaar deed Hovig dat met “Gravity”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.