De Hongaren kunnen vanavond kijken naar de derde en laatste voorronde van A Dal. Samen met (vooral) de jury kiezen ze straks nog zes kandidaten voor de halve finales.

Twaalf kandidaten hebben al de halve finales weten te bereiken. Vanavond mogen de laatste zes zich nog vervoegen bij dat deelnemers. Voor in totaal twaalf kandidaten zit A Dal er na de eerste ronde er vroegtijdig op.

Derde voorronde Hongarije
#yeahla feat. Viki Eszes – 1 Szó Mint 100
Andy Roll – Turn the Lights On
Cintia Horváth & Tomi Balogh – Journey (Break Your Chains)
Ham ko Ham – Bármerre jársz
Maszkura és a tücsökraj – Nagybetűs szavak
Nikoletta Szőke, Attila Kökény & Róbert Szakcsi Lakatos – Életre kel
Nova Prospect – Vigyázó
Reni Tolvai – Crack My Code
Roland Gulyás – H Y P N O T I Z E D
Tamás Horváth – Meggyfa

Vier juryleden geven na elk nummer punten op tien, de kijker kan via een app ook stemmen en fungeert als vijfde jurylid. Die jury bestaat uit Judit Schell, Misi Mező, Károly Frenreisz en Miklós Both. Na alle nummers gaat de top 5 door naar de halve finales. De kijker kan dan nog een wildcard uitdelen aan een zesde kandidaat. De vier overige kandidaten liggen na vanavond uit de competitie.

De show start op 20:30 en is live te volgen via Duna. Rond 22:45 zijn alle resultaten binnen. Kriszta Rátonyi en Freddie, die Hongarije in 2016 vertegenwoordigde in Stockholm, presenteren het zevende seizoen. Hongarije is één van de landen uit de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018.

Hongarije eindigde achtste in 2017 met “Origo” van Joci Pápai.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.