Eerste halve finale Estland vanavond.

Als laatste Baltische staat begint Estland aan zijn voorrondes voor het Eurovisiesongfestival 2018. Vanavond is er de eerste van twee halve finales.

Het belooft een boeiende halve finale te worden. Onder andere Stig Rästa, die in 2015 vijfde werd in Wenen met Elina Born en het nummer “Goodbye To Yesterday”, is één van de kandidaten. Ook de topfavoriete komt vanavond aan zet: de operazangeres Elina Netšajeva. Zij presenteerde vorig jaar nog mee de halve finales van Eesti Laul.

Overigens werden de optredens al begin februari opgenomen. Daardoor is de show vanavond semi-live: de artiesten zitten wel allemaal live in de greenroom, maar moeten niet meer optreden.

Eerste halve finale Estland
01. Vajé – Laura (Walk with Me)
02. Iiris & Agoh – Drop That Boogie
03. Etnopatsy – Külm
04. Sibyl Vane – Thousand Words
05. Aden Ray – Everybody’s Dressed
06. Tiiu x Okym x Semy – Näita oma energiat
07. Stig Rästa – Home
08. Miljardid – Pseudoprobleem
09. Desiree – On My Mind
10. Elina Netšajeva – La Forza

De helft gaat door naar de finale van 3 maart. De kijkers en de jury kiezen de vijf finalisten. Om 20:35 onze tijd start de uitzending van zo’n twee uur lang, die te volgen is via ETV en ETV+. Kristel Aaslaid en Martin Veisman verzorgen de presentatie tijdens de halve finales. Wie op 3 maart de finale wint, zal een concurrent worden van Sennek tijdens de eerste halve finale in Lissabon.

Estland haalde in 2017 de finale niet met “Verona” van Koit Toome & Laura.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.