Eerste van twee halve finale Hongarije vanavond.

De voorrondes in Hongarije zijn afgelopen en A Dal 2018 is aangekomen bij de halve finales. Negen kandidaten strijden in de eerste halve finale voor vier plekken in de finale van 24 februari.

De afgelopen drie weken konden drie keer zes kandidaten doorstoten naar de halve finales. Achttien kandidaten in totaal dus, die nu werden verdeeld in twee halve finales. Vanavond is er de eerste van twee halve finales.

Eerste halve finale Hongarije
Gabi Knoll – Nobody to Die For
Gergely Dánielfy – Azt mondtad
Gábor Heincz Biga – Good Vibez
Ham ko Ham – Bármerre jársz
Leander Kills – Nem szól harang
Maszkura és a tücsökraj – Nagybetűs szavak
Roland Gulyás – H Y P N O T I Z E D
SativuS – Lusta lány
Zsolt Süle – Zöld a május

Vier juryleden geven na elk nummer punten op tien, de kijker kan via een app ook stemmen en fungeert als vijfde jurylid. Die jury bestaat uit Judit Schell, Misi Mező, Károly Frenreisz en Miklós Both. Na alle nummers gaat de top 3 door naar de finale. De kijker kan dan nog een wildcard uitdelen aan een vierde kandidaat. De vijf overige kandidaten liggen na vanavond uit de competitie.

De show start op 20:30 en is live te volgen via Duna. Rond 22:45 zijn alle resultaten binnen. Kriszta Rátonyi en Freddie, die Hongarije in 2016 vertegenwoordigde in Stockholm, presenteren het zevende seizoen. Hongarije is één van de landen uit de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018.

Hongarije eindigde achtste in 2017 met “Origo” van Joci Pápai.

 

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.