Griekenland kiest toch intern: Yianna Terzi gaat met “Oneiro Mou”.

De Griekse soap is compleet. De nationale finale – die gisteren nog in de programmagids werd aangekondigd – is afgelast. ERT stuurt intern Yianna Terzi met “Oneiro Mou” naar Lissabon.

De 37-jarige Yianna Terzi (Of Giana, over de schrijfwijze is discussie) is de dochter van Paschalis Terzi, één van de populairste zangers in Griekenland. Terzi gaat het met het lied “Oneiro Mou” naar Lissabon, volledig in het Grieks.

Oorspronkelijk hadden vijf kandidaten een plek gekregen in de nationale finale. Twee vielen al heel vroeg af omdat ze banden hebben met ERT. De overblijvers moesten dan een bedrag inleggen om deel te nemen aan de nationale finale. Enkel de platenfirma van Terzi heeft dit gedaan. Aangezien de deadline op vandaag lag, was een nationale finale (oorspronkelijk komende donderdag) overbodig.

Griekenland doet in Lissabon mee aan de eerste halve finale. Yianna Terzi is een rechtstreekse concurrente van Sennek, die voor België uitkomt.`

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.