Hongarije kiest vanavond laatste finalisten.

Vorige week koos Hongarije zijn eerste vier finalisten tijdens de eerste halve finale van A Dal. Vandaag doen ze dat nog eens over tijdens de tweede halve finale.

Er zijn nog dertien kandidaten in de running om Hongarije te vertegenwoordigen: de negen kandidaten van deze tweede halve finale en de vier kandidaten die zich vorige week al konden plaatsen. Vandaag worden de laatste finaleplaatsen ingevuld.

Tweede halve finale Hongarije
AWS “Viszlát nyár”
Ceasefire X – Satellites
Cintia Horváth & Tomi Balogh – Journey (Break Your Chains)
Nikoletta Szőke, Attila Kökény & Róbert Szakcsi Lakatos – Életre kel
Odett – Aranyhal
Tamás Horváth – Meggyfa
Tamás Vastag – Ne hagyj reményt
Viktor Király – Budapest Girl
yesyes – I Let You Run Away

Vier juryleden geven na elk nummer punten op tien, de kijker kan via een app ook stemmen en fungeert als vijfde jurylid. Die jury bestaat uit Judit Schell, Misi Mező, Károly Frenreisz en Miklós Both. Na alle nummers gaat de top 3 door naar de finale. De kijker kan dan nog een wildcard uitdelen aan een vierde kandidaat. De vijf overige kandidaten liggen na vanavond uit de competitie.

De show start op 20:30 en is live te volgen via Duna. Rond 22:45 zijn alle resultaten binnen. Kriszta Rátonyi en Freddie, die Hongarije in 2016 vertegenwoordigde in Stockholm, presenteren het zevende seizoen. Hongarije is één van de landen uit de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018.

Hongarije eindigde achtste in 2017 met “Origo” van Joci Pápai.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.