Op dinsdag 13 februari zal de Israëlische kandidaat voor het Eurovisiesongfestival worden gekozen tijdens de finale van HaKokhav HaBa L’Eurovizion. Ondertussen is de zoektocht naar het geschikte lied ook begonnen.

Momenteel zijn ze nog met acht, maar tegen 13 februari zullen er nog vier kandidaten in de race zijn om Israël te vertegenwoordigen in Lissabon. Wie de finale wint, mag naar het Eurovisiesongfestival 2018. Hij of zij heeft nog geen lied. Die inschrijvingen zijn nu open.

Tot en met 19 februari kunnen er songs worden ingezonden in het Hebreeuws, Engels of in een combinatie van beiden. Vanaf deze fase neemt de nieuwbakken omroep IPBC het ook over van Reshet 12. Dat is de commerciële zender waarop de voorrondes te zien waren. Er zal blind worden beoordeeld: de jury zal dus niet weten wie welk nummer heeft ingezonden.

Vorig jaar eindigde IMRI op een drieëntwintigste plaats met “I Feel Alive”. Hij kreeg wel de eer om de finale te openen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.