Letland heeft als eerste land in het Balticum zijn kandidaat gekozen voor het Eurovisiesongfestival 2018. Dit jaar zal Laura Rizzotto het land vertegenwoordigen met “Funny Girl”.

Zeven kandidaten wisten de finale van Supernova 2018 te halen. Het was de vierde editie van de reeks en na twee succesvolle laureaten (Aminata in 2015 die zesde werd en Justs in 2016 die vijftiende werd) en één abolute blamage (de laatste plaats in de halve finale van Triana Park in 2017) gooide de omroep het over een andere boeg met een minder ingewikkelde procedure.

Eenentwintig kandidaten begonnen aan Supernova dit jaar: zeven van hen haalden de finale. Laura Rizzotto trok uiteindelijk de winst naar zich toe met “Funny Girl”.

Uitslag finale Letland
01. Laura Rizzotto – Funny Girl
02. Sudden Lights – Just Fine
03. MADARA – Esamība
04. Ritvars – Who’s Counting?
05. Markus Riva – This Time
06. Edgars Kreilis – Younger Days
07. Liene Greifane – Walk the Talk
08. Lauris Valters – Lovers Bliss

Laura Rizzotto schreef haar inzending “Funny Girl” volledig zelf. Letland is één van de deelnemende landen in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018 op donderdag 10 mei. Ook Hongarije, Moldavië, Oekraïne en Slovenië – die allemaal vanavond hun inzending kozen – zitten in de tweede halve finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.