Mélovin wint Oekraïense finale met “Under The Ladder”.

Na twee halve finales en een finale heeft Oekraïne Mélovin aangeduid als kandidaat op het Eurovisiesongfestival 2018. Hij gaat naar Lissabon met “Under The Ladder” als inzending.

De Oekraîense voorrondes worden sinds 2016 georganiseerd door STB, een commerciële zender in Oekraïne. Dit jaar gaat de samenwerking tussen STB en de openbare omroep nog een stapje verder, want UA:PBC heeft met de EBU een overeenkomst gesloten dat ook het veel drukker bekeken STB het internationale festival in mei mag uitzenden.

Dan zullen de kijkers kunnen zien dat Mélovin voor Oekraïne op het Eurovisiesongfestival 2018 zal staan. Hij won vanavond de finale van Vidbir 2018 met “Under The Ladder”. De jury gaf vijf punten aan Mélovin en de maximale zes aan Tayanna. 179.000 stemmen werden door het publiek uitgebracht. Tayanna kreeg vier punten van de kijkers en Mélovin het maximum.

Uitslag finale Oekraïne (jury+televoting=totaal)
01. Mélovin – Under the Ladder (5+6=11)
02. Tayanna – Lelya (6+4=10)
03. Kadnay – Beat of the Universe (3+5=8)
04. Laud – Waiting (4+2=6)
05. Vilna – Forest Song (1+3=4)
06. The Erised – Heroes (2+1=3)

Melovin’s “Under the Ladder” werd geschreven door de artiest zelf: Kostyantyn Bocharov. Dat is namelijk de echte naam van Melovin. Mike Ryals en Anton Karskyi schreven ook mee.

Oekraïne, dat vorig jaar als gastland nog zeker was van een plaats in de finale, moet dit jaar opnieuw langs de halve finales passeren om de finale te bereiken. X doet mee aan de tweede halve finale op donderdag 10 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.