Michael Schulte wint Duitse finale met “You Let Me Walk Alone”.

Michael Schulte heeft de Duitse nationale finale gewonnen en gaat met “You Let Me Walk Alone” naar het Eurovisiesongfestival 2018. Met de verkiezing van Schulte zijn alle kandidaten van de zogenaamde ‘Big Five’ bekend.

Vanavond stonden vijf kandidaten tegenover elkaar in de finale van Unser Lied für Lissabon. Met 66 % van het eindtotaal had de vakjury (internationaal en nationaal panel) meer inspraak dan de kijkers (33 %) tijdens de finale vanavond. Aan het einde van de uitzending werd Michael Schulte aangekondigd als nieuwe Duitse inzending voor het festival met “You Let Me Walk Alone”.

Finale Duitsland
Ivy Quainoo – House on Fire
Michael Schulte – You Let Me Walk Alone
Natia Todua – My Own Way
Ryk – You and I
voXXclub – I mog Di so
Xavier Darcy – Jonah

Michael Schulte deed in 2012 mee aan het eerste seizoen van The Voice Of Germany. De finale van die competitie werd gewonnen door Ivy Quainoo, ook een finaliste vanavond. “You Let Me Walk Alone” is geschreven door Michael Schulte, Thomas Stengaard, Nisse Ingwersen en Nina Müller. Stengaard schreef mee aan de winnende inzending van Denemarken in 2013: “Only Teardrops”.

Duitsland is automatisch zeker van een plaats in de finale van het Eurovisiesongfestival 2018 dankzij zijn status als land in de ‘Big Five’. Samen met Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk moet Duitsland geen halve finale overleven. Onze oosterburen starten dus meteen in de finale op 12 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.