Montenegro kiest vanavond voor Lissabon.

In Montenegro is er vanavond de finale van Montevizija 2018. Het is de eerste keer sinds 2008 dat er nog eens een nationale finale door de omroep is georganiseerd.

Enkel in 2007 en 2008 hield Montenegro ook een nationale selectie voor het Eurovisiesongfestival. Respectievelijk Stevan Faddy en Stefan Filipović wonnen toen de finale van MontenegroSong, maar haalden allebei de internationale finale niet. Nu, tien jaar na de laatste nationale finale, heeft RTCG Montevizija in het leven geroepen.

Vijf kandidaten nemen het tegen elkaar op tijdens deze nationale finale. Ze zingen allemaal een nummer in het Montenegrijns en het is enkel via televoting dat er gestemd kan worden. Er komt geen jury aan te pas.

Finale Montenegro
Ivana Popović Martinović – Poljupci
Katarina Bogićević – Neželjena
Lorena Janković – Dušu mi daj
Nina Petković – Dišem
Vanja Radovanović – Inje

De finale zal in het Hilton Hotel van Podgorica gehouden worden. Vanaf 20:00 is de uitzending live te volgen op TVCG 1 en TVCG Sat. De winnaar van Montevizija zal uitkomen in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018.

Montenegro haalde in 2017 de finale niet met “Space” van Slavko Kalezić.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.