De kans is zeer reeël dat Zoe Straub, de Oostenrijkse kandidate uit 2016, achter de San Marinese inzending zal zitten. Dat heeft de organisatie van 1in360 laten weten.

De afgelopen dagen kwam er heel wat kritiek op het San Marinese selectieproces. Er zouden stemmen zijn gekocht door bepaalde kandidaten, je moet een euro neerlegen als je straks wil stemmen voor de finale en er is geen transparantie in het gehele proces. Ook doet er maar één kandidaat mee uit San Marino. 1in360, die de selectie organiseert, komt vandaag met een verklaring:

Omdat er veel vraag kwam over onze transparantie hebben we wat info voor jullie: we hebben de kandidaten geen voorgeschreven nummers gegeven, maar we zijn aan de slag gegaan tijdens een songcamp in Wenen. Daar hebben we wel enkele basisstukken voorbereid. Onze kandidaten, producers en schrijvers hebben er een afgewerkt product van gemaakt. Dit resulteert dat vele nummers ook vele schrijvers, tot wel vijf per lied. Zoe Straub, één van de juryleden, heeft actief meegewerkt en heeft credits op alle nummers, uitgezonderd twee. Dit is ook voor enkele andere leden van ons team.

Zoe Straub vertegenwoordigde Oostenrijk in 2016 met “Loin d’ici”. Pittig detail: de vader van Straub is een grote sponsor van dit project. De shows starten op 9 februari. Vorig jaar eindigde San Marino laatste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.