SuRie voor Verenigd Koninkrijk in 2018 met “Storm”.

Het Verenigd Koninkrijk kent zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2018: SuRie gaat met het nummer “Storm” naar de grote finale in Lissabon. Ze won vanavond van vijf andere kandidaten de nationale finale.

Voor het derde jaar op rij werd Eurovision You Decide gehouden. Voor de eerste keer niet vanuit Londen, maar wel vanuit de Brighton Dome in het gelijknamige Brighton. In die zaal won ABBA in 1974 het Eurovisiesongfestival. Vanavond stond een andere Zweed de nationale finale te presenteren: voormalig Songfestivalwinnaar Måns Zelmerlöw (2015) presenteerde de show, samen met Mel Giedroyc.

Finale Verenigd Koninkrijk
Asanda – Legends
Goldstone – I Feel the Love
Jaz Ellington – You
Liam Tamne – Astronaut
RAYA – Crazy
SuRie – Storm

“Storm” is geschreven door Nicole Blair, Gil Lewis en Sean Hargreaves. SuRie is voor de Belgen geen onbekende. In 2015 en in 2017 was ze namelijk een van de achtergrondzangeressen van respectievelijk Loïc Nottet en Blanche.

Het Verenigd Koninkrijk is één van de vijf landen dat lid is van de Big Five en zal daarom meteen mogen aantreden tijdens de grote finale van het Eurovisiesongfestival 2018 op zaterdag 12 mei aanstaande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.