Göteborg maakt zich klaar voor de tweede voorronde van Melodifestivalen 2018. Opnieuw doen er zeven kandidaten mee, waaronder de topfavoriet om de voorronde te winnen… uit Polen.

Vanuit het Scandinavium in Göteborg is er de tweede voorronde. Zeven kandidaten strijden voor twee plekken in de finale en twee plekken in de herkansingsronde. Voor de andere drie artiesten is het jammer genoeg afgelopen na vanavond. Eén van de kandidaten is de Poolse Margaret, die in 2016 nog topfavoriet was om haar eigen land te vertegenwoordigen. Uiteindelijk moest zij de duimen leggen voor Michał Szpak.

Tweede voorronde Zweden
01. Samir & Viktor – Shuffla
02. Ida Redig – Allting som vi sa
03. Jonas Gardell – Det finns en väg
04. Margaret – In My Cabana
05. Stiko Per Larsson – Titta vi flyger
06. Mimi Werner – Songburning
07. LIAMOO – Last Breath

Enkel het Zweedse volk beslist vanavond en kan dat doen door te bellen, sms’en of te stemmen via een applicatie. Om 20:00 start de uitzending, die aan elkaar zal gepraat worden door David Lindgren. Voor 21:30 zijn de resultaten bekend. De show kan gevolgd worden via SVT1, SVT24 en online via SVT Play. Zweden doet in mei mee aan de tweede halve finale.

Zweden eindigde vijfde in 2017 met “I Can’t Go On” van Robin Bengtsson.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.