Vanavond allereerste voorronde San Marino.

Vanavond is er de allereerste voorronde van San Marino voor het Eurovisiesongfestival. Deze en volgende week zullen alle artiesten twee nummers brengen.

San Marino doet al sinds 2008 mee (met een pauze in 2009 en 2010), maar koos altijd zijn kandidaat intern en stuurde vier van de acht keer Valentina Monetta naar het Eurovisiesongfestival. De slechte resultaten waren een stimulans voor de openbare omroep om de competitie uit handen te geven aan het Londense bedrijf 1in360.

Die zal vanavond de eerste van twee shows uitzenden die de nummers zal voorstellen van elf kandidaten. Afgelopen maand werden hun nummers opgenomen in Wenen en werden de shows al gehouden in Bratislava.

Kandidaten San Marino (land)
Camilla North (Noorwegen)
Emma Sandström (Finland)
Franklin Calleja (Malta)
Giovanni Montalbano (Italië)
IROL (San Marino)
Jenifer Besky (Duitsland)
Jessika Muscat (Malta)
Judah Gavra (Israël)
Sara de Blue (Oostenrijk)
Sebastian Schmidt (Duitsland)
Tinashe Makura (Zimbabwe)

Deze en volgende week brengen ze telkens een nummer in een akoestische versie. Een jury kiest volgende week het nummer dat door zal gaan naar de finale van 3 maart. Voor 23 februari zijn ze te downloaden en gaat de stemming ook van start.

De uitzending start om 20:00 en is te volgen via 1in360.com en SMRTV. De presentatie zal gebeuren door Nick Earles en Kristin Stein. San Marino zal deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival.

San Marino haalde in 2017 de finale niet met “Spirit Of The Night” van Valentina Monetta & Jimmie Wilson.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.