Vanavond Britse finale voor Lissabon.

Vanavond is er in de Brighton Dome – de arena waar ABBA ruim veertig jaar geleden het Eurovisiesongfestival won – de finale van Eurovision You Decide. Eén van de zes kandidaten gaat in mei naar Lissabon.

Al sinds 2016 kiest de BBC zijn inzending via dit concept. De resultaten zijn dan niet meteen van topniveau, maar toch liggen ze hoger dan de interne keuzes die in de jaren voordien werden gemaakt. Reden dus om nog eens het concept te herhalen in 2018. De show zal een Zweeds tintje krijgen, want Songfestivalwinnaar Måns Zelmerlöw is co-presentator van het programma, samen met Mel Giedroyc. Hij presenteerde natuurlijk ook met Petra Mede het Eurovisiesongfestival 2016.

Zes kandidaten zijn dus geselecteerd en zullen meedoen aan deze finale van negentig minuten. De Britse kijkers kunnen via televoting bepalen wie er naar Lissabon gaat. Dat zullen ze samen doen met een vakjury.

Finale Verenigd Koninkrijk
Asanda – Legends
Goldstone – I Feel the Love
Jaz Ellington – You
Liam Tamne – Astronaut
RAYA – Crazy
SuRie – Storm

De uitzending start om 20:30 onze tijd en is live te volgen via BBC Two. Zoals eerder geschreven ligt de presentatie in handen van Mel Giedroyc en Måns Zelmerlöw. Omstreeks 22 uur is de finalist van het Verenigd Koninkrijk bekend. De Britten moeten niet aantreden is één van de halve finales omdat ze lid zijn van de zogenaamde Big Five.

Het Verenigd Koninkrijk eindigde vijftiende in 2017 met “Never Give Up On You” van Lucie Jones.

 

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.