Vanavond Duitse finale voor Lissabon.

Vanavond kiest Duitsland vanuit Berlijn voor het Eurovisiesongfestival 2018 tijdens de finale van Unser Lied für Lissabon. Zes kandidaten maken kans om het land te vertegenwoordigen tijdens de grote finale in Lissabon.

De omroep heeft heel wat moeite gedaan om zes geschikte kandidaten en evenveel nummers te zoeken. Een internationaal panel werd intensief betrokken. Zo hopen ze in Duitsland om nog eens relatief goed resultaat neer te zetten. De laatste vijf jaar eindigde Duitsland vier keer buiten de top 20, waarvan twee keer laatste én een keer zonder punten.

Finale Duitsland
Ivy Quainoo – House on Fire
Michael Schulte – You Let Me Walk Alone
Natia Todua – My Own Way
Ryk – You and I
voXXclub – I mog Di so
Xavier Darcy – Jonah

Een panel (33%), internationale jury (33%, met Belgische inbreng van de Waalse zangeres Typh Barrow) en de kijkers (33%) bepalen wie er naar Lissabon gaat. In de internationale jury zitten ook onder andere Margaret Berger (Noorwegen 2013) en Tinkara Kovač (Slovenië 2014).

De show start om 20:15 en is live te volgen via Das Erste. De presentatie ligt in handen van journaliste Linda Zervakis en comedian Elton. Duitsland komt als land van de Big Five meteen uit in de finale van het Eurovisiesongfestival 2018. Het is het laatste land van deze vijf dat kiest voor Lissabon.

Duitsland eindigde voorlaatste in 2017 met “Perfect Life” van Levina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.