Zweden begint vanavond aan een nieuwe reeks van Melodifestivalen. Het is veruit de populairste voorronde in Europa en tevens de meest gebruikte: al onafgebroken sinds 1976 komt de kandidaat uit deze competitie.

SVT kan zich weer in de handen wrijven voor de komende zes zaterdagavonden, want Melodifestivalen staat weer in de programmarooster. Het zijn jaarlijks de meest bekeken uitzendingen van de omroep en zelfs van het hele land. De eerste liveshow komt vanuit de Löfbergs Arena in Karlstad.

Zeven kandidaten doen mee, waaronder Kikki Danielsson. Zij vertegenwoordigde twee keer Zweden: in 1982 als lid van de groep Chips en in 1985 solo met “Bra vibrationer”. Toen eindigde ze derde. Van de zeven kandidaten gaan de beste twee door naar de finale in Stockholm en de nummers drie en vier mogen op 3 maart herkansen in Kristianstad. De rest is uitgeschakeld.

Eerste voorronde Zweden
01. Sigrid Bernson – Patrick Swayze
02. John Lundvik – My Turn
03. Renaida – All the Feels
04. Edward Blom – Livet på en pinne
05. Kikki Danielsson – Osby Tennessee
06. Kamferdrops – Solen lever kvar hos dig
07. Benjamin Ingrosso – Dance You Off

Enkel het Zweedse volk beslist vanavond en kan dat doen door te bellen, sms’en of te stemmen via een applicatie. Om 20:00 start de uitzending, die aan elkaar zal gepraat worden door David Lindgren. Voor 21:30 zijn de resultaten bekend. De show kan gevolgd worden via SVT1, SVT24 en online via SVT Play. Zweden doet in mei mee aan de tweede halve finale.

Zweden eindigde vijfde in 2017 met “I Can’t Go On” van Robin Bengtsson.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.