In Slovenië is er vanavond de halve finale van EMA 2018. In twee uitzendingen – de halve finale en de finale – zal men daar de opvolger van Omar Naber kiezen.

Er werden 108 inzendingen ontvangen door de omroep. Zestien inzendingen werden geselecteerd voor de halve finale van EMA 2018. Onder die zestien kandidaten duiken er twee voormalige Songfestivalkandidaten op.

Tanja Ribič vertegenwoordigde Slovenië in 1997 met het nummer “Zbudi se” en eindigde tiende in Dublin. ManuElla deed twee jaar geleden dan weer mee aan Ema 2016 en won ook. Met “Blue and Red” wist ze de finale niet te halen voor Slovenië.

Halve finale Slovenië
Anabel – Pozitiva
BQL – Ptica
Gregor Ravnik – Zdaj je čas
Ina Shai – V nebo
Indigo – Vesna
KiNG FOO – Žive sanje
Lara Kadis – Zdaj sem tu
Lea Sirk – Ne, hvala!
ManuElla – Dan potem
Marina Martensson – Blizu
MILA – Svoboda
Nika Zorjan – Uspavanka
Nuška Drašček – Ne zapusti me zdaj
Orter – Kraljica
Proper – Ukraden cvet
Tanja Ribič – Ljudje

Alle inzendingen zijn tijdens Ema in de eigen landstaal. De mogelijkheid is wel bestaande dat het winnende lied in het Engels te horen zal zijn. Acht kandidaten gaan door vanavond: vier favorieten van de jury en vier favorieten van de kijker.

De uitzending start om 20:00 en is te volgen via TV Slovenija 1. Zowel de halve finale als de finale worden door Vid Valič aan elkaar gepraat. Slovenië zal deelnemen aan de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018.

Slovenië haalde in 2018 de finale niet met “On My Way” van Omar Naber.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.