Voor het derde jaar op rij mag de commerciële omroep vanavond de finale van Vidbir organiseren. Eén van de zes finalisten zal in de voetsporen van Jamala en O.Torvald treden.

Twee halve finales werden er gehouden om zes finalisten te vinden die vanavond zullen aantreden in de finale. De kijkers en de jury bepalen wie er naar Lissabon gaat. Beide partijen geven 1 tot en met 6 punten. Diegene met het hoogst aantal punten wint. Bij een gelijke stand gaan de punten van de kijkers voorop.

Finale Oekraïne
01. Kadnay – Beat of the Universe
02. Tayanna – Lelya
03. The Erised – Heroes
04. Laud – Waiting
05. Vilna – Forest Song
06. Mélovin – Under the Ladder

De kijkers beslissen samen met een jury. Die jury bestaat uit Jamala (2016), Andriy Danylko (bekend als Verka Serduchka, 2007) en Eugene Filatov. De uitzending start om 18:00 onze tijd en rond 23:00 zijn de finalisten bekend. Rond 20:30 is er wel een onderbreking van een uur en zal er een ander programma worden uitgezonden. De show is te volgen via STB en UA:Pershyi. Sergiy Prytula presenteert de show. Oekraïne zal in mei uitkomen in de tweede halve finale.

Oekraïne eindigde vierentwintigste in 2017 met “Time” van O.Torvald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.