De eerste nationale finale voor Montenegro sinds 2008 is gewonnen door Vanja Radovanović. Met het nummer “Inje” gaat hij het land van nog geen 650.000 inwoners vertegenwoordigen in Lissabon.

Tussen 2009 en 2017 werden alle Montenegrijnse inzending intern gekozen (op uitzondering van 2010 en 2010, toen het land niet deelnam) voor het festival. Dit jaar was er dus de eerste nationale finale in tien jaar. De kijker mocht beslissen wie er de finale won in het Hilton Podgorica, een luxueus hotel in de hoofdstad.

In de finale met vijf kandidaten werd er in twee rondes gewerkt. De top 3 van de eerste stemronde mocht door naar de superfinale: Vanja Radovanović, Katarina Bogićević en Lorena Janković waren de gelukkigen. De tweede stemronde werd gewonnen door Vanja. Hij mag dus naar Lissabon.

Finale Montenegro
Ivana Popović Martinović – Poljupci
Katarina Bogićević – Neželjena
Lorena Janković – Dušu mi daj
Nina Petković – Dišem
Vanja Radovanović – Inje

De inzending van Vanja Radovanović is geschreven door de zanger zelf. Montenegro is één van de achttien deelnemende landen van het Eurovisiesongfestival 2018 in de tweede halve finale op donderdag 10 mei aanstaande.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.