Na drie voorrondes en twee halve finales is het vanavond tijd voor de finale van A Dal 2018. Van de dertig kandidaten die aan de serie begonnen blijven er nu nog acht over.

De Hongaarse omroep is al vier jaar met een ongewijzigd concept bezig voor A Dal. Vanavond komt er na drie voorrondes en twee halve finales dus een eind aan het seizoen met de apotheose: een finale met acht kandidaten. Vijf van de acht inzendingen is in het Hongaars, dus de kans is groot dat we ook dit jaar geen Engelstalige inzending te horen krijgen uit Hongarije.

Finale Hongarije
AWS – Viszlát nyár
Gergely Dánielfy – Azt mondtad
Gábor Heincz Biga – Good Vibez
Leander Kills – Nem szól harang
Tamás Horváth – Meggyfa
Viktor Király – Budapest Girl
yesyes – I Let You Run Away
Zsolt Süle – Zöld a május

In de finale ligt het een beetje anders dan tijdens de voorrondes en halve finales. Elk jurylid geeft 4, 6, 8 en 10 punten aan zijn of haar top 4. De gezamenlijke top 4 gaat naar de superfinale en daar kiest de kijker wie er naar Lissabon gaat. De jury bestaat uit Judit Schell, Misi Mező, Károly Frenreisz en Miklós Both.

De show start op 20:30 en is live te volgen via Duna. Rond 22:45 zijn alle resultaten binnen. Kriszta Rátonyi en Freddie, die Hongarije in 2016 vertegenwoordigde in Stockholm, presenteren het zevende seizoen. Hongarije is één van de landen uit de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018.

Hongarije eindigde achtste in 2017 met “Origo” van Joci Pápai.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.