Wie wint er Deense Melodi Grand Prix?

Denemarken kiest vanavond voor Lissabon. Tien kandidaten werden geselecteerd voor de finale van Dansk Melodi Grand Prix, die in twee rondes zal verlopen.

In januari maakte DR tien kandidaten bekend die zullen meedoen aan de finale van vanavond. Die komt live vanuit het Gigantium in Aalborg. Eén van de kandidaten is Sannie. In de jaren negentig had ze als Whigfield een grote Europese hit met “Saturday Night”. Ditte Marie en Albin Fredy deden in het verleden ook al eens mee aan de voorrondes.

Finale Denemarken
01. Ditte Marie – Riot
02. Anna Ritsmar – Starlight
03. Rasmussen – Higher Ground
04. Sannie – Boys on Girls
05. Sandra – Angels to My Battlefield
06. Lasse Meling – Unfound
07. CARLSEN – Standing Up for Love
08. KARUI – Signals
09. Rikke Ganer-Tolsøe – Holder fast i ingenting
10. Albin Fredy -Music for the Road

Een vijfkoppige jury met fans kiest samen met de kijker drie superfinalisten. In die superfinale worden de tellers weer op nul gezet en zal diegene die na afloop van de stemming de hoogste score heeft naar het Eurovisiesongfestival 2018 mogen. Tijdens de finale zijn er ook gastoptredens van onder andere Conchita Wurst, de Oostenrijkse winnares uit 2014.

De finale start om 20:00 en is live te volgen via het hoofdkanaal van de openbare omroep, DR1. Net zoals vorig jaar ligt de presentatie in handen van Annette Heick en Johannes Nymark (Lighthouse X, 2016).

Denemarken eindigde twintigste in 2017 met “Where I Am” van Anja.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.