Wie zingt er voor Zwitserland in 2018?

SRF Zwei is bezig aan een groots “Eurovision Weekend” op zijn kanaal, met documentaires en heruitzendingen van het Eurovisiesongfestival. Vanavond is er de apotheose met de finale van Die Entscheidungsshow.

Onder andere een documentaire van Céline Dion en Conchita Wurst werd er getoond, alsook een heruitzending van het Eurovisiesongfestival 1988, de laatste editie dat een Zwitserse winst opleverende. Vanavond zal het hoogtepunt zich voltooien met de finale van de Zwitserse nationale selectie van 2018. Zes kandidaten zullen in de televisiestudio’s van SRF in Zürich strijden voor het ticket richting Lissabon.

Finale Zwitserland
Alejandro Reyes – Compass
Angie Ott – A Thousand Times
Chiara Dubey – Secrets and Lies
Neaman – Kiss Me
Vanessa Iraci – Redlights
Zibbz – Stones

Er is ook Belgische inbreng vanavond. Het nummer “Secrets and Lies” werd mede geschreven door Jeroen Swinnen. Hij schreef ook mee aan “Me And My Guitar”. Het winnende lied zal door een internationale jury en de kijkers thuis worden gekozen en dat vanaf 20:05. Sven Epiney zal de uitzending presenteren, die gelijktig zal lopen op SRF Zwei, RSI Deux en RSI La2. De kandidaat voor Zwitserland zal in mei aantreden tijdens de eerste halve finale.

Zwitserland haalde in 2017 de finale niet met “Apollo” van Timebelle.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.