Zibbz wint Zwitserse finale met “Stones”.

Zibbz heeft de finale van Zwitserland gewonnen. Met het nummer “Stones” gaat het duo proberen Zwitserland nog eens de finale in te loodsen. Sebalter lukte dat voor de laatste keer in 2014.

Zes kandidaten werden gekozen door de Zwitserse omroep om mee te doen aan de nationale finale, die vanavond werd uitgezonden vanuit Zurich. De kijkers mochten samen met een internationale jury kiezen wie er richting Lissabon zou gaan. De juryleden kwamen uit Albanië, Armenië, Duitsland, Frankrijk, IJsland, Israël en Italië.

Zibbz won de internationale puntentelling met een kleine voorsprong op Alejandro Reyes. De punten van de kijkers werden procentueel gegeven. Ook de kijkers volgden en gaven Zibbz de meeste punten.

Finale Zwitserland (jury+televoting=totaal)
01. Zibbz – Stones (76+77=153)
02. Alejandro Reyes – Compass (72+48=120)
03. Chiara Dubey – Secrets and Lies (22+44=66)
04. Vanessa Iraci – Redlights (42+25=67)
05. Angie Ott – A Thousand Times (26+39=65)
06. Neaman – Kiss Me (14+19=33)

Het nummer van Zibbz, “Stones”, is geschreven door Corinne Gfeller, Stee Gfeller en Laurell Barker. De twee Gfellers in het verhaal zijn de twee vertolkende artiesten: Corinne (Coco) en Stee. Zwitserland komt uit in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018 op dinsdag 8 mei. Het is voor de eerste keer sinds 2012 dat het land nog eens in die eerste halve finale staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.