De Azerbeidzjaanse inzending voor Lissabon staat online: “X My Heart”. Aisel zal het lied in mei brengen tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018.

Het nummer zou pas om 12:00 vanmiddag online komen, maar Spotify publiceerde het lied al om middernacht. Het lied is geschreven door Dimitris Kontopoulos en Sandra Bjurman. Die laatste schreef mee aan het winnende “Running Scard” van Azerbeidzjan in 2011 en schreef nog enkele liedjes voor de natie. Het arrangement werd gedaan door Tim Bran. Die deed dat vorig jaar ook voor “City Lights”, de Belgische inzending van Blanche.

Nog een weetje: “X My Heart” moet worden uitgesproken als “Cross My Heart”. Het is Azerbeidzjan wel menens, want ze trokken ook Fokas Evangelinos aan. Hij zal de performance creëren. Hij werkte op het festival al samen met winnaars Helena Paparizou (2005) en Dima Bilan (2008). Ook de acts van Ani Lorak (tweede in 2008), Farid Mammadov (tweede in 2013) en Sergey Lazarev (Rusland 2016) werden bedacht door hem.

Is Azerbeidzjan een te duchten concurrent voor Sennek? Zowel Azerbeidzjan als België doen mee aan de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018 in Lissabon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.