Cyprus stelt vanavond “Fuego” voor.

De Cyprioten weten vanavond hoe “Fuego” klinkt: hun inzending voor het Eurovisiesongfestival 2018. Eleni Foureira werd een maand geleden voorgesteld als kandidate voor het land en nu mag ze haar nummer wereldkundig maken.

Na lange geruchten maakte CyBC bekend op 1 feburari dat Eleni Foureira het land gaat vertegenwoordigen in Lissabon. Ze zal voor Cyprus uitkomen, maar is geboren in AlbaniΓ« en wonende in Athene. Na enkele keren proberen (intern en via nationale finale) is 2018 dus haar jaar.

De inzending zal worden voorgesteld in het avondjournaal van CyBC, dat om 19:00 onze tijd begint. Vermoedelijk komt meteen de clip online via het YouTube-kanaal van Eurovision. Cyprus doet in Lissabon mee aan de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival op 8 mei.

Cyprus eindigde eenentwintigste in 2017 met “Gravity” van Hovig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.