Februari en maart staan weer bol van de voorrondes. Vooral in de weekends maakt Europa volop keuzes voor het Eurovisiesongfestival. In Dit Weekend blikken we vooruit naar het komende weekend.

De eerste fase van het Eurovisiesongfestival is bijna afgelopen. Nog enkele landen moeten hun liedjes bekendmaken voor Lissabon: sommigen doen dat via een nationale finale en sommigen zullen hun interne keus lanceren.

Vrijdag 9 maart 2018
Vanochtend werd de inzending van Oostenrijk in alle vroegte voorgesteld op de radio. Verder zijn er geen nationale finales of presentaties gepland.

Zaterdag 10 maart 2018
De laatste landen uit Scandinavië kiezen deze avond voor Lissabon. Zweden komt aan het einde van Melodifestivalen 2018, terwijl Noorwegen de finale van Melodi Grand Prix heeft.

19:55 Finale Noorwegen
Inzet: het Noorse ticket voor Lissabon.

20:00 Finale Zweden
Inzet: het Zweedse ticket voor Lissabon.

Zondag 11 maart 2018
De laatste finale is die van de op-een-na langste voorrondereeks van dit jaar: Litouwen. Macedonië en Israël maken dan weer hun liedje bekend.

20:00 Finale Litouwen
Inzet: het Litouwse ticket voor Lissabon.

??:?? Presentatie Macedonië
Inzet: presentatie

??:?? Presentatie Israël
Inzet: presentatie

Normalieter moeten ook Georgië en Rusland nog volgen dit weekend. Bulgarije volgt maandag met zijn inzending om 8:00 ’s ochtends.

Links zijn pas beschikbaar op de ochtend van uitzenddag. Volg ons via de sociale media zoals Facebook en Twitter om meteen op de hoogte te zijn van het laatste nieuws en zet eurovisionbelgium.be bij je favorieten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.