Het Eurovisiesongfestival verliest opnieuw een pioneer: Lys Assia is niet meer. De allereerste winnares van het Eurovisiesongfestival (in 1956) is vierennegentig jaar geworden.

Lys Assia werd geboren op 3 maart 1924 in het Zwitserse Rupperswil. In 1956 vertegenwoordigde ze haar land in het Eurovisiesongfestival 1956 en won ze meteen de allereerste editie met de klassieker “Refrain”. Ook in 1957 en 1958 deed ze mee en recentelijk wou ze Zwitserland nog eens vertegenwoordigen in 2011 en 2012. Regelmatig dook ze ook op tijdens het Eurovisiesongfestival als gaste, het laatst in 2013. In 2016 dook ze ook op in het perscentrum in Stockholm.

Vandaag is ze overleden op 94-jarige leeftijd in het Zollikerberg Ziekenhuis van Zürich. Het festival verliest daarmee een tweede icoon deze week. Afgelopen dinsdag stierf Katie Boyle, die vier keer het Eurovisiesongfestival presenteerde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.