Eleni Foureira’s “Fuego” voorgesteld.

Het nummer van Eleni Foureira voor het komende Eurovisiesongfestival is voorgesteld. “Fuego” kreeg vanavond zijn première in het Cypriotische avondjournaal.

“Fuego” is geschreven door Alexander Papaconstantinou, beter bekend als Alex P. Hij schreef in het verleden mee aan succesvolle inzendingen “Yassou Maria” (Griekenland 2017), “Always” (Azerbeidzjan 2009) en “La La Love” (Cyprus 2012). Ook was hij vaste schrijver voor Antique (Griekenland 2001) en mocht hij liedjes schrijven voor Enrique Iglesias, Kelly Rowland en Jennifer Lopez.

De naan van Foureira werd al jaren genoemd, meestal voor Griekenland. Daar woont ze ook. In 2016 stuurde ze zelfs een nummer naar ERT, maar die weigerde de inzending. Argo haalde dat jaar voor Griekenland geen finale.

Cyprus zal – net zoals bondgenoot Griekenland én België – uitkomen in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018. Als Eleni Foureira de finale haalt, is het de vierde finale op rij voor Cyprus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.